Hanki uima-allas takapihalle jo nyt kesäksi - huomioi lasten turvallisuus

Kesä on tulossa ja uima-allas takapihalle olisi mukava lämpiminä hellepäivinä. Lapsiperheellisen kannattaa kiinnittää huomiota uima-altaan valinnassa erityisesti turvallisuuteen. Tämän artikkelin vinkeillä löydät turvallisen ja helppokäyttöisen uima-altaan perheellesi!

Millaisen uima-altaan haluat?

Ennen kuin lähdet uima-allaskaupoille, mieti, kuinka suuren altaan haluaisit hankkia. Tähän vaikuttaa pihan tai terassin koko. Uima-allas tarvitsee tasaisen alustan. Isompia altaita ei välttämättä voi sijoittaa terassille, sillä terassi ei ehkä kestä täynnä olevan altaan painoa.

Mieti uima-altaan ominaisuuksia perheenjäsenten näkökulmasta. Onko uima-altaan tarkoitus olla koko perheen käytössä vai vain lapsille? Tuleeko uima-allas olemaan jatkuvassa käytössä vai vain satunnaisesti?

Uima-allas takapihalle lasten käyttöön

Jos olet hankkimassa uima-allasta lapsille, tulee turvallisuuteen kiinnittää erityistä huomiota. Lapsia ei saa jättää altaalle vahtimatta. Uima-altaan syvyyden tulee olla riittävän matala: alle 6-vuotiaille lapsille suositellaan altaan syvyydeksi enintään 60 cm.

Kiinnitä syvyyden lisäksi huomiota myös uima-altaan reunaan. Sen tulisi olla tukeva ja liukumaton, jotta lapset voivat nousta turvallisesti altaaseen ja poistua siitä. Toisaalta reunan tulee olla kuitenkin riittävän korkea, jotta lapset eivät vahingossa putoa altaasta.

Hobby Hall -verkkokaupan valikoimasta löydät erilaisia lasten uima-altaita. Esimerkiksi Bestwayn altaita on saatavilla sekä metallirunkoisena, puhallettavina että muovisilla reunoilla, jotka muotoutuvat, kun allas täytetään vedellä. Tarkasta uima-altaan ikäsuositus ja mitat huolellisesti ennen ostopäätöstä.

Helppokäyttöinen uima-allas takapihalle

Turvallisuuden lisäksi uima-altaan valinnassa kannattaa huomioida altaan helppokäyttöisyys. Myös pienissä lasten uima-altaissa olisi hyvä olla helppo tyhjennysmahdollisuus, jotta veden saa nopeasti vaihdettua puhtaaseen.

Isommissa altaissa tulee olla suodatusjärjestelmä, joka varmistaa, että altaan vesi pysyy riittävän puhtaana ja terveellisenä uimareille. Suodatusjärjestelmä tulisi olla suojattu siten, etteivät lapset pääse siihen käsiksi.

Kiinnitä huomiota uima-altaan materiaaliin. Jos allas on aktiivisessa käytössä, kannattaa sijoittaa rahansa metallirunkoiseen altaaseen. Suodattimella varustettuja metallirunkoisia uima-altaita on Hobby Hall -verkkokaupassa tarjolla Bestwayn lisäksi muun muassa Intex- ja Exit -merkeiltä.

Isomman uima-altaan huoltaminen vie aikaa, joten tarkista, kuinka helppo allas on puhdistaa. Pienemmissä altaissa, joita käytetään satunnaisesti, tärkeää on huomioida, kuinka sujuvasti uima-altaan saa koottua ja purettua käytön jälkeen.

Uima-altaan lisävarusteet

Uima-allas takapihalle kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa ei käy kova tuuli tai ole suora auringonpaiste. Altaan ympärille tulee jäädä riittävästi tilaa.

Jos allas tulee olemaan aurinkoisessa paikassa, kannattaa hankkia erillinen aurinkosuoja. Aurinkovarjo tai -katos suojaa paitsi uimareita auringonpolttamilta, myös altaan materiaaleja kulumiselta.

Riippuen uima-altaan sijainnista saatat haluta myös tukevan alustan uima-altaalle kulkemista varten tai luistamattoman alustan mahdollisten tikkaiden kohdalle. Mikäli hankit isomman altaan, jossa koko perheen on tarkoitus viettää aikaa yhdessä, satsaa myös turvakaiteisiin tai aitaan, jotta lapset eivät pääse altaaseen ilman valvontaa.

Lämpöpumppu voi olla tarpeellinen uima-altaan veden lämmitystä varten. Mieti myös, tarvitsetko jotain lisävarusteita altaan täyttämiseen, esimerkiksi pidemmän letkun vesipisteeltä altaalle.

Uima-allas takapihalle verkkokaupasta vai myymälästä?

Pienet, pikkulapsille tarkoitetut uima-altaat on kätevä tilata verkkokaupasta. Jos tässä artikkelissa mainitut asiat ovat selkeitä ja mietittyjä, voi myös isomman altaan tilata hyvin verkkokaupan kautta. Voit vertailla uima-altaita erilaisten ominaisuuksien mukaan vaikkapa Hobby Hall -sivustolla.

Jos et ole ihan varma, millainen uima-allas takapihalle olisi hyvä hankkia, kannattaa allas käydä valitsemassa myymälässä. Silloin voit kysyä apua myyjältä ja tarkistaa esimerkiksi altaan turvallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen liittyvät seikat ennen ostamista.

Uima-altaita on myynnissä muun muassa Hobby Hallin myymälässä Vantaalla ja isommissa kaupungeissa, kuten Jyväskylässä, huonekaluja ja kodintarvikkeita myyvissä liikkeissä. Jos tarvitset majoitusta ostosreissusi ajaksi, varaa se helposti Hotellit Helsinki tai Jyväskylä hotellit -sivuilta.