9 x lahjaideat kuntoilijalle kotiin ja treeneihin

Entä jos hankkisit lahjan, joka liittyy lahjansaajan liikuntaharrastukseen? Lue vinkkimme erilaisista lahjaideoista, joilla voit muistaa kotona tai lajitreeneissä liikuntaa harrastavaa läheistäsi.

Monipuoliset lahjaideat liikuntaa harrastavalle

Jos lahjansaaja harrastaa liikuntaa, voit hyvin hankkia hänelle harrastukseen liittyvän lahjan. Liikuntaan ja kuntoiluun liittyy useita välineitä ja tarpeita, joita voit huomioida lahjassasi. Löydät listaltamme lahjaideoita eri hintaluokissa: valitse lahjaidea, joka sopii omaan budjettiisi.

Tilava treenikassi on helppo hankkia lahjansaajan lempivärissä. Toisaalta kuntolaite, kuten laadukas soutulaite, sopii lahjaksi esimerkiksi kotitreenejä harrastavalle puolisolle. Olipa lahjaideasi sitten treenikassi, soutulaite tai jokin muu kuntoiluun liittyvä väline, muista huomioida lahjansaajan toiveet ja tarpeet.

1. Kestävä treenikassi on helppo hankkia lahjaksi

Jos olet huomannut, että lahjansaaja kuljettaa treenikamppeitaan salille tai kentälle aina tavallisessa selkärepussa, hänellä saattaisi olla tarve kunnolliselle treenikassille. Treenikassi on hyvä lahjaidea, jos lahjansaaja käy treenaamassa kodin ulkopuolella. Se on myös helppo hankkia, sillä sinun ei tarvitse tietää esimerkiksi hänen vaatekokoaan.

Valitse treenikassin koko harrastuksen mukaan: saliharrastukseen riittää tilavuudeltaan pienempikin kassi, kun taas esimerkiksi jääkiekkovarusteille tarvitaan enemmän tilaa. Treenikassin voi valita lahjansaajan lempivärin tai hänen suosimansa urheiluvaatebrändin mukaan. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät treenikassit muun muassa Adidas-, Puma-, Bauer- ja Nike-merkeiltä.

2. Treenivaatteet tulevat aina tarpeeseen

Hyvälaatuiset treenivaatteet tekevät treenaamisesta mukavampaa. Jos tiedät lahjansaajan vaatekoon, voit hankkia lahjaksi esimerkiksi teknisen treenipaidan tai hengittävät treenihousut. Huomioi vaatehankinnoissa lahjansaajan väri- ja tyylimieltymykset sekä lajiharrastuksen tarpeet. Juoksua harrastava saattaisi esimerkiksi tarvita tuulenpitävän juoksutakin tai lämpimän, hengittävän pipon.

3. Sopivat urheiluvarusteet ilahduttavat lahjansaajaa

Jos tiedät lahjansaajan harrastaman urheilulajin, tiedät, millaisia välineitä kyseisessä lajissa tarvitaan. Joogaa harrastava saattaa tarvita esimerkiksi joogamaton tai joogablokit. Saliharrastajalle treenihanskat voivat tulla tarpeeseen. Uusi, kestävä juomapullo sopii lahjaksi minkä tahansa lajin harrastajalle.

4. Lahjaideat kotikuntoilijalle

Harrastaako lahjansaaja kuntoilua kotona? Siinä tapauksessa voit hankkia hänelle lahjaksi välineitä tehokkaisiin kotitreeneihin. Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta voit tilata esimerkiksi vastuskuminauhan, käsipainot tai kahvakuulan, joiden avulla kotitreenaaja saa tehtyä monipuolisempaa ja tehokkaampaa treeniä. Kotitreenivälineet sopivat lahjaksi myös iäkkäämmille, jotka haluavat pitää lihaskunnostaan hyvää huolta.

5. Kun haluat panostaa lahjaan, hanki kuntolaite

Aktiiviselle kotikuntoilijalle sopiva lahja voi olla myös kuntolaite, varsinkin jos lahjansaaja on sinulle läheinen ja lahjabudjettisi on suurempi. Kuntolaitetta hankittaessa tulee huomioida laitteen paino- ja pituusraja sekä laitteen tarvitsema tila kodissa.

Esimerkiksi soutulaite tarjoaa hyvää harjoitusta varsinkin ylävartalolle. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata soutulaitteen esimerkiksi Tunturi-, Gymstick- tai Kettler-merkeiltä. Suosittuja kuntoilulaitteita kotiin ovat myös kuntopyörät sekä erilaiset cross trainerit.

6. Aineettomat lahjat kuntoilijalle

Jos lahjansaajalla on jo tarvittavat treenivaatteet ja -välineet, hanki hänelle lahjakortti. Lahjakortti voi olla esimerkiksi kuntosalin tai uimahallin kertakortti tai lahjakortti hierontaan. Lahjakortti suoratoistopalveluun, jossa hän voi ladata treenisoittolistojaan, on myös hyvä lahjaidea.

7. Urheiluravinteet ja vitamiinit tavoitteellisesti treenaavalle

Laadukkaat proteiinijauheet, vitamiinit tai energiageelit voivat olla hyödyllisiä, varsinkin jos hän treenaa intensiivisesti. Huomioi tällaisessa lahjassa kuitenkin lahjansaajan terveydentila sekä hänen harrastamansa lajin vaatimukset.

8. Liikunnalliselle ihmiselle sopiva elektroniikkalahja

Älykellot ja aktiivisuusrannekkeet seuraavat treenejä, sykettä ja unta. Ne voivat tarjota arvokasta tietoa harjoittelusta ja auttaa asettamaan tavoitteita. Aktiivisuusranneke on yleensä edullisempi ja toiminnoiltaan yksinkertaisempi kuin älykello. Älykelloa voi hyödyntää myös muun muassa kalenterina ja viestien lukemisessa.

9. Yhdistä lahjassa liikunta ja musiikki

Monet ihmiset tykkäävät kuunnella treenin aikana musiikkia. Laadukkaat langattomat kuulokkeet mahdollistavat musiikin kuuntelun liikkumisen aikana. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät langattomia kuulokkeita esimerkiksi Skullcandy-, Jabra- ja JBL-merkeiltä.