Teneriffa ja Teiden köysirata

Teneriffa on yksi suomalaisten suosimista lomasaarista, jonne suunnataan erityisesti talvilomakaudella. Erityisen tunnettu se on rantalomakohteena, mutta saarelta löytyy myös runsaasti aktiviteetteja, joiden parissa viihtyy koko perhe. Näistä yksi parhaimmista on seikkailu Teiden köysiradalla.

Tämä upea nähtävyys tarjoaa upeat maisemat ja jännittävän kokemuksen matkailijoille. Tässä artikkelissa kerromme Teiden köysiradan tarinan, Teneriffan muista nähtävyyksistä, majoitusvaihtoehdoista, matkan kustannuksista ja parhaasta ajasta matkustaa Teneriffalle.

Teiden köysirata on yksi saaren parhaista elämyksistä

Teiden köysirata on elämys, jonka pääsee kokemaan Espanjan korkeimmalla vuorella. Tämä 3 718 metriä korkea vuori on myös maailman mittakaavassa yksi suurimmista tulivuorista. Se on ollut aktiivinen viimeksi vuonna 1909, joten purkauksen riski on pieni. Vuoren aktiivisuutta kuitenkin seurataan koko ajan.

Jo vuonna 1971 Teidelle avattiin köysirata, joka on yksi maailman pisimmistä. Tällä radalla pääsee matkaamaan noin kahdeksan minuutin pituisen liu'un, jonka aikana näkee upeat maisemat ja tulivuoren poikkeuksellisen läheltä. Jos haluaa välttää jonottamisen, kannattaa ostaa Teide köysirata liput ennakkoon netistä.

Teide on suosittu vierailukohde saarella matkaavien turistien keskuudessa ja se tarjoaakin runsaasti mahdollisuuksia patikointiin ja jylhien vuoristomaisemien ihailuun. Vuoren ympäristö on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, joten alueella kannattaa ehdottomasti vierailla matkan aikana.

Muut Teneriffan nähtävyydet

Teneriffalla on myös monia muita nähtävyyksiä, jotka kannattaa ehdottomasti kokea vierailun aikana. Näihin kuuluu esimerkiksi Loro Parque, joka on suosittu eläinpuisto. Täällä pääsetkin tutustumaan moniin eksoottisiin eläimiin, ja puiston asukkien joukosta löytyy esimerkiksi delfiinejä, gorilloja ja pingviinejä.

Teneriffalle lähdetään usein nauttimaan uimisesta ja veteen liittyvistä aktiviteeteista. Saarelta löytyvä Siam Park on Euroopan suurin vesipuisto, jossa voit nauttia erilaisista vesiliukumäistä ja muista aktiviteeteista. Puisto on niin valtava, että siellä saa helposti kulumaan koko päivän.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin paikalliseen tunnelmaan ja kulttuuriin, kannattaa suunnata La Orotavan kaupunkiin. Tämä viehättävä kaupunki suorastaan huokuu paikallista tunnelmaa ja pääset vierailusi aikana ihailemaan esimerkiksi perinteistä kanarialaista arkkitehtuuria ja kauniita puutarhoja. Voit myös suunnata Garachicoon, joka on viehättävä kalastajakylä. Paikallisen kulttuurin lisäksi täältä löytyy kauniita rantoja, joissa voi nauttia auringosta ja leudosta merituulesta.

Teneriffa on rantalomailun lisäksi tunnettu jylhästä luonnostaan, josta voi suunnata nauttimaan Masca-laaksoon tai Anaga-vuoristoon. Saarella on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten suosittelemme tutustumaan myös muihin paikkoihin ja aktiviteetteihin vierailun aikana. Teneriffa on myös tunnettu upeista rannoistaan, joilla pääsee nauttimaan auringosta, uimisesta ja kauniista maisemista.

Teneriffalla on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja

Teneriffalla on todella paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat eri budjeteille. Saarelta löytyy lukuisia hotelleja, lomakeskuksia, huoneistoja, huviloita ja hostelleja. Jos etsit ylellistä majoitusta, voit valita viiden tähden hotellin tai lomakeskuksen, joissa on uima-altaita, kylpylöitä, ravintoloita ja muita palveluita.

Pienemmällä budjetilla matkaava voi valita edullisemman hotellin tai huoneiston. Teneriffalla on myös monia hostelleja, jotka sopivat reppureissaajille. Lisäksi saarella on mahdollista vuokrata huvila tai loma-asunto, jos haluaa enemmän tilaa ja yksityisyyttä. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti perheille tai suuremmille ryhmille.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy eri puolilta Teneriffaa, joten voit valita majoituksen lähellä rantaa, kaupungin keskustaa tai luonnonkauniilla alueilla. On suositeltavaa varata majoitus etukäteen, varsinkin kiivaimman turistukauden aikana, jotta saat parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja hinnan.

Kuinka paljon maksaa matka Teneriffalle?

Matkan hinta Teneriffalle riippuu monista tekijöistä, kuten matkustusajankohdasta, matkan kestosta, valitusta lentoyhtiöstä ja majoituksesta. Lisäksi kokonaishintaan vaikuttavat mahdolliset lisäpalvelut ja aktiviteetit, joita haluat sisällyttää matkaasi. Yleisesti ottaen lennot Teneriffalle maksavat noin 200-500 euroa per henkilö, mutta hinta voi vaihdella suuresti sesongin ja varaustilanteen mukaan.

Majoituksen hinta riippuu valitsemastasi hotellista tai vuokra-asunnosta, ja se voi vaihdella 50 eurosta ylöspäin per yö. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon ruoka-, kuljetus- ja aktiviteettikulut matkan aikana. Parhaiten saat tarkempaa tietoa matkan hinnasta vertailemalla eri matkatoimistojen tarjouksia ja tekemällä hintavertailua eri ajankohtina.

Mikä on paras aika matkustaa Teneriffalle?

Paras aika matkustaa Teneriffalle riippuu omista mieltymyksistä ja matkasuunnitelmista. Teneriffalla on leuto ja lämmin ilmasto ympäri vuoden, joten matkustaminen on mahdollista milloin tahansa. Jos haluat nauttia lämpimästä säästä ja aurinkoisista päivistä, suositeltavinta on matkustaa Teneriffalle keväällä tai syksyllä. Näin vältät suurimman turistisesongin ja pystyt nauttimaan rauhallisemmasta lomasta.

Keväällä (maaliskuusta toukokuuhun) ja syksyllä (syyskuusta marraskuuhun) lämpötilat ovat miellyttävän lämpimiä, yleensä noin 20-25 astetta. Monille Teneriffa onkin vaihtoehto Lapin matkailulle ja saarelle suunnataan esimerkiksi hiihtolomalla.

Jos haluat viettää aikaa rannoilla ja uida, ovat kesäkuukaudet ihanteellisia. Kesällä (kesäkuusta elokuuhun) lämpötilat voivat nousta jopa 30 asteeseen, ja merivesi on lämmintä uimiseen. Talvella lämpötilat ovat hieman viileämpiä, mutta silti miellyttäviä, yleensä noin 15-20 astetta, mikä tekee saaresta suositun kohteen myös talvilomakaudella.

Olitpa sitten seikkailunhaluinen matkailija tai rentoutumista kaipaava lomailija, Teneriffa tarjoaa sinulle unohtumattoman kokemuksen. Teiden köysirata on vain yksi monista upeista nähtävyyksistä, joita voit kokea tällä kauniilla saarella. Saarelle voi suunnata ympäri vuoden, mutta keskitalvella ilmasto on leuto, eikä lämpimimmistä helteistä pääse välttämättä nauttimaan.

Teneriffa on monille matkaajille suosittu vaihtoehto Lapin tuntureiden sijaan erityisesti koulujen talvilomien aikaan. Saarella pääseekin nauttimaan samalla tavoin ulkoilma-aktiviteeteista, vaikka hiihtopuvulle ei ole tarvetta.