Lainalaskuri – Helppo tapa laskea lainan kustannukset

Lainan ottaminen on merkittävä päätös, joka vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseen pitkällä aikavälillä. Ennen lainan hakemista on tärkeää selvittää, kuinka paljon lainaa tulee lyhennettäväksi kuukausittain ja mitkä ovat lainan kustannukset laina-aikana.

VertaaLainaa.fi maksuton lainalaskuri on kätevä työkalu, jonka avulla voit laskea lainan kustannukset ennen sen hakemista. Lainalaskuriin tarvitsee syöttää vain lainasumma, laina-aika sekä arvio lainan todellisesta vuosikorosta. Tämän jälkeen laskuri laskee arvion lainan kuukausierästä, korosta sekä mitkä ovat lainan kokonaiskulut.

Lainalaskurin avulla voit arvioida, kuinka paljon sinulla on maksuvaraa lainan lyhennyseriin ja miten laina-aika vaikuttaa lainan korkokuluihin. Lainalaskurin avulla voit myös vertailla eri lainasummien vaikutusta lainan kuukausieriin sekä lainan korkoon.

Lainavertailupalvelussa olevan lainalaskurin käyttö on ilmaista, eikä se sido sinua lainan ottamiseen. Laskurin avulla varmistat, onko lainan ottaminen realistista, minkä verran voit maksuvaraasi nähden lainaa hakea ja millainen laina-aika lainaan kannattaa valita, jotta lainan kuukausierä ei nouse liian korkeaksi.

Laske sinulle sopiva laina lainalaskurilla

Lainalaskuri auttaa lainan kulujen hahmottamisessa, kun suunnittelet lainan ottamista.

Laskurin avulla voit helposti vertailla kuukausierän suuruutta eri lainasummille ja laina-ajoille, jolloin saat paremman käsityksen, millaiseen lainaan sinulle on taloudellisia edellytyksiä. Jos virheellisen maksukykyarvion perusteella lainan kuukausierät nousevat laina-aikana liian suureksi, voi se johtaa taloudellisiin ongelmiin. Tästä syystä laina kannattaa suunnitella tarkoin jo ennen lainan hakemista.

Jos olet harkitsemassa esimerkiksi 10 000 euron suuruista autolainaa, voit lainalaskurin avulla laskea, kuinka pitkä laina-aika sinun kannattaa lainaan ottaa. Laskurin avulla voit myös laskea muuhun käyttötarkoitukseen tulevan vakuudettoman lainan kulut ja kuukausierät aina 60 000 euroon saakka 1 – 15 vuoden maksuajalla.

Lainalaskurin avulla lasket suuntaa antavan arvion lainasi kuluista ja korkomaksuista. Muista kuitenkin, että lainalaskuri antaa vain arvion lainan kustannuksista, eikä se välttämättä anna täysin tarkkaa kuvaa todellisista kustannuksista.

Saadaksesi tarkan arvion oman lainasi kuluista, korosta ja kuukausierästä, tulee sinun pyytää lainatarjoukset pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Kilpailuta laina ja vertaile henkilökohtaisia lainatarjouksia

Arviolaskelmien jälkeen sinun kannattaa pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset esimerkiksi VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelun kautta. Palvelu kilpailuttaa lainan hakemuksen täyttämisen jälkeen noin 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Kilpailuttamisen avulla saat nopeasti lainatarjoukset vertailtavasi eri luotontarjoajilta ja pääset valitsemaan itsellesi edullisimman lainan.

Kilpailuttamalla lainan VertaaLainaa.fi kautta pääset vertailemaan eri lainavaihtoehtoja, joten voit löytää sinulle sopivimman lainan nopeasti ja vaivattomasti. Kun vertailet eri lainavaihtoehtoja, muista tutustua lainan ehtoihin ja kuluihin, kuten korkoihin ja mahdollisiin lisämaksuihin. Tällä tavoin löydät lainan, joka sopii tarvitsemaasi hankintaan.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen on VertaaLainaa.fi palvelun kautta maksutonta. Kilpailutuksessa on mukana useita pankkeja Suomesta sekä ulkomailta. Kilpailuttamalla lainan palvelun avulla, pääset vertailemaan lainoja, jotka on kilpailutettu huolellisesti.