Urheilu

Lähes tuhat hiihtää lauantaina Ylläkseltä Leville – Riitta-Liisa Roponen kaivaa perinteisen sukset esiin

Ylläs-Levi Hiihdon maali on Levillä Vinkkarin edustalla.

Ylläs-Levi Hiihto hiihdetään lauantaina 6.4. parhaissa mahdollisissa kevätolosuhteissa perinteisellä hiihtotyylillä. Mukaan on lähdössä lähes 1 000 hiihtäjää, jotka sääennusteen mukaan hiihtävät aurinkoisessa kevätsäässä ja pikku pakkasessa.

Reitti kulkee läpi upeiden tunturimaisemien Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, ohjaten osallistujat Ylläsjärven, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta kohti Leviä.

Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Leville Vinkkarin edustalle noin kello 12.30. Palkintojenjako on kello 14.00.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

70 kilometrin ja 55 kilometrin hiihdoissa tarjotaan tuttuun tapaan riittävästi haastetta. Lisäksi lasten oma sprinttihiihto järjestetään Äkäslompolossa.

Tapahtuman mielenkiintoisimpia osallistujia tänä vuonna ovat muun muassa Riitta-Liisa Roponen miehensä Toni Roposen kanssa 70 kilometrin kilpailussa.

– Toni sai 50-vuotislahjaksi osallistumisen kisaan ja on panostanut tähän kisaan nyt viimeiset puoli vuotta. Toni lähtee pitämään sinne hauskaa, ei kuitenkaan rilluttelemaan vaan etenemään. Ainoa huoleni on, että Toni ja hänen mukaan lähtevä ystävä pitävät sellaisen vauhdin, että ehtivät after ski -bileisiin mukaan, sanoo Riitta-Liisa Roponen.

70 kilometrin kilpailun kärkeä odotetaan saapuvan Levillä maaliin noin kello 12.30-13.00. After ski -bileet alkavat kello 19.00.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylläksen ja Levin välillä on tarjolla komeaa tunturimaisemaa.

Riitta-Liisa Roposelle Ylläs-Levi Hiihto on tämän talven kahdeksas hiihtokilpailu. Kilpailuvietti palaa edelleen entisellä hiihtotähdellä.

– Vähän jänskättää, kun en viime vuonnakaan hiihtänyt yhtään perinteisen kisaa. Se on vähän erilaista, kun laitetaan lappu rintaan. Mutta kiva, että tämän vuoden ensimmäinen pertsan kisa on pitkä kisa. Lähden perinteisen suksilla, en ole edes miettinyt tasatyöntövaihtoehtoa, kertoo Riitta-Liisa Roponen.

Talven pitkä pakkasjakso on suosinut latujen kunnossapitoa ja reitti on erinomaisessa kunnossa tarjoten hiihtäjille parhaan mahdollisen keväthiihtokokemuksen.

– Jos vielä mietit, lähteäkkö matkaan tasatyönnollä vai pidolla, niin nyt pitovoiteelle on parhaat mahdolliset olosuhteet, kun mennään selkeissä pakkasolosuhteissa, vinkkaa kilpailujohtaja Mikko Koutaniemi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylläs-Levi-hiihdon pääjärjestäjinä toimivat Visit Ylläs ja Visit Levi, tukenaan hiihdon ammattilaisista koostuva työryhmä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä